VH Projects

Feng Shui voor meer balans & rust in je leven

1 juni 2024

In ons hectische leven zijn we meer dan ooit op zoek naar meer rust & evenwicht. Een harmonieuze leefomgeving kan bijdragen aan een goede energiebalans. En hier kan Feng Shui bij helpen.

🌿 Feng Shui is een meer dan 3.000 jaar oude Chinese filosofie die streeft naar het creëren van harmonie tussen mens & omgeving. De indeling van jouw huis, gebruikte materialen & kleuren, opstelling van meubilair etc spelen een belangrijke rol die invloed kan hebben op de energiestroom en jou!

Enkele snelle weetjes over Feng Shui :

  • Feng Shui spreek je uit als “Foeng Sjwee“.
  • De letterlijke betekenis is wind en water.
  • Er zijn meerdere Feng Shui stromingen en methodes. Ikzelf volg de “Conceptual Feng Shui methode” 
  • Een oud Chinees gezegde is : “zoals jij bent, is je huis, en zoals je huis is, zo ben jij“. Bij een Feng Shui analyse van je huis, sta jij (en je gezin) als bewoner centraal.

Door de energiestroom, genaam de “Chi“, in jouw huis in balans te brengen & te optimaliseren, wordt er getracht een positieve invloed te verkrijgen op het welzijn & de levenskwaliteit van de bewoner(s). Het houdt in dat de indeling & inrichting zodanig wordt afgestemd dat de Chi volop door je huis kan stromen. Hoe minder blokkades op het pad dat de Chi aflegt, des te positiever is de stroom van levensenergie in jouw huis, én hoe beter jij je gaat voelen.

Er wordt gewerkt met Yin & Yang én de 5 elementen, waarvan er een goed evenwicht moet zijn in je huis : water, hout, vuur, aarde en metaal. Ieder element heeft zijn eigen energie & thema. Deze elementen kunnen elkaar versterken, maar ook tegenwerken.

Alvast enkele snelle tips die je kunnen helpen om de “Chi” vlot te laten doorstromen :

  • Alles begint bij de voordeur waar de Chi binnenkomt én ook weer buitengaat, vermijd daar obstakels & rommel.
  • Hou de deuren in je huis zo vrij mogelijk zodat de Chi goed kan doorstromen.
  • In je slaapkamer plaats je het bed zodanig dat je goed zicht hebt vanuit bed op de deur, maar nooit met je voeten recht naar de deur.
  • Is je toilet vlakbij de voordeur? Hou het toiletdeksel altijd gesloten, want de Chi kan anders hierlangs verdwijnen.
  • Spiegels verdubbelen alles wat je ziet, plaats ze met uitzicht op de natuur of andere mooie dingen. Maar nooit in een rommelige kamer (want zo krijg je nog meer chaos). Maar spiegels reflecteren ook de energie, dus let op met een spiegel in je slaapkamer (domein van vrouwelijke Yin energie), spiegels kunnen je nachtrust verstoren omdat ze teveel Yang-energie kunnen opwekken.
Dit is alvast een heel korte inleiding over wat Feng Shui is, en wat het voor jou kan betekenen. Er volgen zeker nog meer blogs & info over Feng Shui.

Wil jij meer te weten komen over Feng Shui? Ben jij op zoek naar meer rust & evenwicht in jouw leven?  Feng Shui kan daartoe bijdragen!
Heb je interesse? 
Blijf dan zeker volgen! Binnenkort kan je bij mij terecht voor een Feng Shui analyse van jou & je huis💟

Posted in DesignTags:
Write a comment